Over de club

Over de club

Oprichting

De eerste speel-/oefendag vond plaats op de donderdagmiddag en -avond van 21 februari 1985 en viel in de voorjaarsvakantie. De donderdagavond was vanaf dat moment dan ook onze vaste oefenavond. Het eerste jaar 1985/’86 mochten we de zaal gratis gebruiken. Zou onze vereniging levensvatbaar zijn, dan zouden we voortaan huur betalen aan de verhuurder, dorpshuis De Belleman.

Materiaal

Nadat we ons in de begintijd beholpen hadden met geleende en gehuurde tafels, hebben we in het seizoen ’86/’87 eigen wedstrijdtafels gekregen. De Vereniging Dorpshuis Zwartebroek vroeg uitbreiding van inrichting aan bij de gemeente Barneveld.

We kregen zo uiteindelijk:
5 Heemskerk wedstrijdtafels Novi 2400.
1 tafel (Novi 2400) gesponsord door fa. Ematra
3 wedstrijdtafels (Cornilleau 650) uit eigen middelen aangeschaft.

Competities

We spelen elk seizoen een interne competitie in een A- en B-poule.

In het najaar van 1989 werd een externe competitie opgestart. Ook hier spelen we met een A- en B-poule. In elke poule spelen ca. 6 teams.
Ze kwamen uit Barneveld, Harskamp, Voorthuizen, Wekerom en Zwartebroek. Inmiddels zijn de verenigingen van Voorthuizen en Wekerom ter ziele gegaan en is Barneveld afgehaakt. Stroe is er later voor in de plaats gekomen. We spelen nu dus met en tegen teams van drie verenigingen.
TTC ‘De Belleman’ mag zich tot op heden 12 keer regionaal tafeltenniskampioen noemen (winnaar van de A-poule).

Ledenbestand

En ook in 2024 zijn we nog steeds een actieve club met tientallen leden.
Word jij ook lid?
In dat geval: Tot aan de andere kant van de tafel!